הורימהות
על פניו זו הייתה אמורה להיות תקופה של פריחה ושגשוג בהורות.
ההורות היא משימת חיים. כולנו ניגשים אליה מלאי אהבה, תחושת שליחות ורצון טוב. ההורים בימינו חדורי מוטיבציה ומודעות ורוצים להצליח ולגדל ילדים מאושרים.
ובכל זאת, הם מבולבלים ומתוסכלים.
הם לא מצליחים להבין.
הם לא מצליחים להבין איך זה שהילדים של היום מתנהגים בחוסר כבוד להורים.
איך זה יכול להיות שהילדים של היום עונים בחוצפה, צועקים על ההורים ולפעמים אפילו גרוע מזה, ובאופן כללי פשוט "לא סופרים" את ההורים. איך זה יכול להיות שהם כל כך אוהבים את הילדים ובכל זאת מוצאים את עצמם במאבקים יומיומיים איתם.
"הרי כשאנחנו היינו ילדים לא העזנו אפילו להישיר מבט לעיני הורינו ובוודאי שלא לענות להם עם ה"לא בא לי" הזה…."
"אז מה בעצם השתנה?" – אתם שואלים?
העולם.
העולם השתנה.
הילדים שלנו נולדים לעולם חדש.
בעולם הזה כולם שווי ערך. גם הילדים. והם נושמים דמוקרטיה מרגע היוולדם.
בעבר חיינו בחברה סמכותנית. בה לאדם אחד – לרוב האבא – הייתה המילה היחידה והאחרונה בבית וכולם סרו למרותו.
הכל היה מאוד מאוד ברור. ההורים לא נזקקו לשום הדרכה או עצה. הם היו הסמכות העליונה, והילדים (לפעמים גם האמא…) נדרשו לציית.
היום כבר לא צריך מבט מצמית של הורה כעוס כדי "להשתלט" על הילדים. לשמחתנו הורים כבר פחות מביטים על ילדיהם במבט שכזה. וגם אם כן, זה לרוב לא ממש עוזר. לא לאורך זמן בכל אופן.
עם התפתחות הדמוקרטיה, הפנימה האנושות שכולם, כולל כולם, נולדו שווים ובחברה שיויונית אין אדם אחד שולט על חברו. במקרה הטוב, הוא יכול להשפיע, להוביל ולהנהיג.
ההורים והילדים שווים בערכם, לא בתפקידם. וזה מקור הבלבול.
ההורים שגדלו על ברכי החינוך האוטוקרטי, ומבינים את מחירי ומגבלות הכוח, חוששים לטעות, אך אינם יודעים כיצד להנכיח הורות אחרת מזו שחוו בילדותם. ההורים מתנהלים על הטווח שבין עונשים, איומים, ציוויים ומאבקים, עובר דרך רגשות אשמה ועד לחופש ללא גבולות בחיי המשפחה.
אלברט אדלר הגה תאוריה פסיכולוגית שמדברת על הורות משפיעה, מבוססת שיתוף פעולה, לקיחת אחריות, עידוד והקשבה. הורות שמכבדת, קשובה ונוכחת בחיי הילדים.
אדלר דיבר על פינוק, תשומת לב יתרה, מאבקי כח ועוד בתקופה בה הפסיכולוגיה הייתה בחיתוליה. הוא ידע לחזות את מהותו של הדור השלנו, על ייחודיותו, אתגריו ותבונתו.
רוצים ללמוד כיצד אפשר ליצור מציאות חדשה בבית? איך להיות הורים משפיעים ומשמעותיים מתוך מנהיגות וכבוד הדדי? איך להשיג שיתוף פעולה עם הילדים ? איך לשים גבולות ולהימנע מפרסים ועונשים?
מזמינה אתכם אליי, להתאמן על הורות מיטיבה, אצלי בקליניקה ברמת אפעל.
אסנת צבאג
הדרכת הורים וייעוץ משפחתי
הגיל הרך, גיל ההתבגרות וילדי קשב והיפראקטיביות
054-4303333